0508000 Тамақтандыруды ұйымдастыру
Өндірістік оқу 2022
|
Өндірістік оқу 2021
|
Өндірістік оқу 2018
|
Успен ауданының 2014-2015 ж. Әлеуметтік бағдарлама және жұмыспен қамтамасыз ету орталығынан оқитындардың «Тамақтануды ұйымдастыру».
View the embedded image gallery online at:
http://www.uatk.edu.kz/kz/component/content/article/2-uncategorised/69-0508000-tama-tandyrudy-jymdastyru#sigProId2a3b7b7bbf |
Успен ауданының Әлеуметтік бағдарлама және жұмыспен қамтамасыз ету орталығынан оқитындардың «Тамақтануды ұйымдастыру» мамандығы бойынша аспаз біліктілігіне сәйкес қысқа мерзімдідайындау тобының біліктілік бітіру емтиханы
View the embedded image gallery online at:
http://www.uatk.edu.kz/kz/component/content/article/2-uncategorised/69-0508000-tama-tandyrudy-jymdastyru#sigProId2f9de2259e |
|
"0508000 – Тамақтандыруды ұйымдастыру"мамандығы.
Кәсіби қызмет объектілері:
Аспаздық тағамдарды, нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді дайындауға арналған негізгі және қосымша шикізат;
тамақ өнімдерін дайындаудың технологиялық процестері мен операциялары;
аспаздық тағамдардың, нан-тоқаш және ұннан жасалған кондитерлік өнімдердің рецептуралары;
тамақ және кондитер өндірісінің технологиялық жабдықтары.
Біліктілігі "050801 2 – аспаз" (3-разряд)
Кәсіби қызмет саласы: тұтынушылардың әртүрлі санаттарының қажеттіліктерін ескере отырып, аспаздық өнімдерді, күрделі ассортименттегі жеңіл тағамдар мен сусындарды, суық және ыстық тағамдар мен десерттерді дайындау.
Кәсіби құзыреттер:
пайдаланылатын шикізаттың ерекшеліктерін ескере отырып, бастапқы аспаздық өңдеуді орындаңыз;
көкөністер мен саңырауқұлақтардан тағамдар дайындау және безендіру;
жарма, бұршақ және макарон өнімдерінен, жұмыртқадан, сүзбеден, қамырдан тағамдар мен гарнирлерді дайындау және ресімдеу;
сорпа мен тұздықты дайындаңыз;
балық тағамдарын дайындау және безендіру;
ет және құс тағамдарын дайындау және безендіру;
суық тағамдар мен жеңіл тағамдарды дайындаңыз және безендіріңіз;
тәтті тағамдар мен сусындарды дайындаңыз және безендіріңіз.
Біліктілігі "050802 2 – КОНДИТЕР" (3-разряд)
Кәсіби қызмет саласы: тұтынушылардың әртүрлі санаттарының қажеттіліктерін ескере отырып, негізгі нан-тоқаш және кондитерлік ұн өнімдерін дайындау.
шикізатты дайындаңыз және қамыр илеңіз;
сынақ өнімдерін кесу және қалыптастыру;
ұннан жасалған жартылай фабрикаттар мен қамыр өнімдерін пісіріңіз;
әрлеу жартылай фабрикаттарын, фарштар мен салмаларды дайындау;
ұннан жасалған кондитерлік өнімдерді жасаңыз.